2 Mayıs 2017 Salı

ATLARIN BÜYÜLÜ DÜNYASI



Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz…
Hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz.
Fakat sanatkar olamazsınız.

             Gazi Mustafa Kemal Atatürk







RENKLERİN KRALİÇESİ
  'NAZAN PAMUK'
İstanbul doğumlu olan sanatçı Almanya’da geçen çocukluk yıllarında resimle tanıştı. Türkiye’ye döndükten sonra Temel Sanat Eğitimi Uygulamalı Resim Bölümünden iyi dereceyle mezun oldu. Uzun yıllar çalışmalarını evinde, kendi atölyesinde ve akademisyen Yavuz Deniz atölyesinde sürdürdü. Bakırköy Sanat Merkezi (BSM), Bakırköy Kültür ve Sanat Merkezi (AFEM), Taksim ART Gallery ve kendi atölyesi bünyesinde sanat eğitmenliği yaptı.
Çeşitli müzayede ve galerilerde eserleri sergilenmiş olan sanatçı yurtiçi ve
yurtdışında düzenlenen kişisel ve karma sergilerde eserlerini sanatseverlerle  paylaşmayı sürdürüyor. Ressam Nazan Pamuk, sürrealist ve fantastik tarzıyla öne çıkan eserlerinde ağırlıklı olarak figür üzerinde çalışıyor. Nazan Pamuk kendisini etkileyen toplumsal durumları veya tanık olduğu, etkisinde kaldığı görüntüleri kendi kadrajında hayal edip tuvale dökmesiyle biliniyor. Sanatçı duyarlılığı ve bilinciyle sürdürdüğü sanat yaşamında toplumsal konuları odak noktasına koyarak zihnindekileri paylaşmaya çabalıyor.
Sanatseverlere görsel şölen sunmanın yanı sıra insanları düşündürmek, topluma mesaj vermek motivasyonuyla aralıksız üretmeye devam eden ressam Nazan Pamuk "Atların Büyülü Dünyası" Koleksiyonunu genişleterek 10-23 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir’de 24. sergisini sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.


İnsanlar olgunlaşmak için bazı şeylere muhtaçtır. Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.
                                   Gazi Mustafa Kemal Atatürk


Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa, tam bir hayata sahip olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir.
                                  Gazi Mustafa Kemal Atatürk



Bir milletin sanat yeteneği güzel sanatlara verdiği değerle ölçülür.
                                 Gazi Mustafa Kemal Atatürk



Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.
                                                     
                Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Hiç yorum yok:

HİÇ BİR ŞEY OLAMADIK,  ÖZENTİDEN BAŞKA...   "Ah Müjgan... Çok arada kaldık biz, Kendimiz olamadık. Tespih elimize, Malboro ağzımıza yak...